Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

1. somon eti, daha sağlıklıdır.


Sockeye somon, koho somon, chum somon gibi yabani cinsler, parlak bir renge sahip olurken, daha pahalı ve yağlı somon ırkları (Omega-3'ler bakımından da zengindir) aslında çok daha soluktur . Ve balıkta gördüğünüz beyaz çizgiler aslında iyidir - balıklara hiçbir boya eklenmediği anlamına gelir.
Dolayısıyla, renk tazelik ya da 'vahşilik' göstergesi değildir. Süpermarketler içinde satılan somonların çoğu ya çiftliklerden ya da daha önce dondurulmuşlardı - çünkü hepsi taze tutulmuş bir balık gerçekten hızlı bir şekilde yağar.

2. Ergonomik mobilyalar her zaman normal mobilyalardan daha iyidir.


Ergonomik mobilyalar, sırtlıkların tedavisi için yaygın bir şekilde tanıtılmıştır. Ne yazık ki, bu sadece ticari bir hile. Edilmiş kanıtlanmış olduğu bir yanlış seçilmiş 'fantezi' sandalye sırt bozulmaya neden olabilir . Bu tip mobilyaların kullanımıyla ilgili talimatlar oturma pozisyonları ve duruşları söz konusu olduğunda da çok spesifiktir.
Ergonomik sandalye için deneme süresi çok uzun, düşünceli ve özenli olmalıdır. Bu pahalı satın alma işlemini zaman içinde kontrol etme ve test etme fırsatınız yoksa, atlamak daha iyidir.

3. Vücudumuz düzenli temizlemeye ihtiyaç duyar.


Özel diyetler ve lavmanların doktor tarafından reçete edildiği vakalardan bahsetmiyoruz - bu farklı bir durum. İlk önce bazı şeylere neden olabilecek bir doktora danışmadan bu şeyleri yaptığınız zaman.
Araştırma , sık lavman, özel diyet, oruç ve meyve suyu içme gibi detoks yöntemlerinin etkinliğini doğrulamamıştır . Ancak aynı araştırma mikroflora, şişkinlik, kusma, mide rahatsızlıkları ve karaciğer yetmezliği gibi olası olumsuz sonuçları göstermiştir. Lif bakımından zengin meyve ve sebzelerin tüketimi çok daha yararlı ve güvenlidir.

4. Mikrodalga veya çok pişirici yiyecekler zararlıdır.

Mikrodalga fırının patenti 1946'da yayınlanmışken, çok ocaklı bir tencere 1950'lerden itibaren bir Japon pirinç pişiricisinin doğrudan torunu. İnsanların onları uzun süredir kullandıkları gerçeğine rağmen, hala onlar hakkında birçok efsane var.
Edilmiş kanıtlanmış bir mikrodalga fırın ve çok ocak gelen ürünler olduğunu (farklı ısıtma ve basınç modlarının kombinasyonu dayanmaktadır çalışma prensibi olan) 'yayılan' alamadım ve vitamin ve besin kaybetmek yok. Kullanışlılıkları sadece bileşenlere bağlıdır.
Ayrıca, bir mikrodalga fırın ve bir çok ocak, pişirme işlemi sırasında küçük yağ tüketimi nedeniyle diyet gıdaları hazırlamak için daha uygundur.

5. Tüm meyve ve sebzeler soyulmamalıdır.

Beslenme uzmanlarına göre , sebzelerin çoğu (salatalık, kabak, domates, biber) ve meyveler soyulmamalıdır . Cildi çıkararak, kendimizi yararlı bağırsak lifi, potasyum, magnezyum ve vitaminler (C, K, PP, karoten, B grubu vitaminler) ve antioksidanlardan mahrum bırakırız.
Bu ürünleri dikkatlice yıkamanız gerektiğini unutmayın (kivi bir fırça ile yıkanmalıdır).

6. Hafta sonlarında kendinizi erken uyandırmamalısınız.

Chicago Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalar , hafta sonları uyumakta , uykusuzluk nedeniyle ortaya çıkan insüline karşı artan duyarlılığı nötralize ettiğini kanıtlamıştır . Ayrıca diyabet riskini azaltır.
İsveçli bilim adamları da benzer bir sonuca varmışlardı - hafta sonları uyku eksikliğini telafi etmek, yeterli uyku almayanlar için erken ölüm riskini% 15 azalttı. Ve bu bir kez daha, uyku eksikliğinin vücudunuza zarar verdiğini ve bundan kaçınmaya çalıştığınızı kanıtlıyor.

7. Sağlığınızın şişelerden su içmesi daha güvenli değildir.

Kanadalı bilim adamlarına göre , tüm plastik şişeler çok çeşitli bakteri toplamaya eğilimlidir . Tek seferlik şişeler için durum daha da kötüdür - onları iyice yıkamak zordur, materyalleri çabuk deforme olur ve mikro çatlaklar alır ve farklı bakteriler için mükemmel bir yaşam alanı haline gelirler.
Bu arada, bir şişede bırakıldığında suyun hızlı bir şekilde yağma yapmasının nedeni de budur - hiç kimse dudakları ile temas ettikten sonra darboğazları dezenfekte etmez.

8. Spordan önce germe faydalıdır.

Çalışmalar Kanada ve ABD'den bilim adamları tarafından göstermiştir, statik eğitimden önce kasları ısıtmak germe ve aslında yaralanma gibi duruları durdurabilirsiniz . Elbette, germek kasları daha esnek hale getirir, ancak aynı zamanda onları zayıflatabilir, dayanıklılığı daha da kötüleştirebilir ve kuvvet antrenmanının sonuçlarını olumsuz yönde etkileyebilir.
Antrenörlerin çoğu, eklem artikülasyonunu ve ısınma egzersizleri olarak dinamik gerdirmeyi, antrenman bitiminde statik olanları bırakmayı tavsiye eder.

9. "Olumlu düşünme" ruh sağlığının anahtarıdır.

Psikologlar ' olumlu düşüncenin' mantralarını 'her şeyi yapabilirim' gibi iddia ediyorlar . aslında tehlikeli. Bu kavram, gerçeklik algısını daraltır, olumsuz sonuçların ve risklerin hesaplanmasına izin vermez ve hedefinize ulaşmak için kaçınılmaz hatalar ortaya çıktığında nevroz, anksiyete veya depresyona yol açar.
Tüm olumsuz düşünceleri ve hisleri kesmemelisiniz - bunları gerçek durumun makul bir tahmini için kullanabilirsiniz.

10.Taze sıkılmış meyve suyu içmek sağlıklıdır.

Avustralya ve Büyük Britanya'dan  bilim adamları tarafından yapılan araştırmalar, büyük miktarlarda meyve suyu içmekten (örneğin, detoks diyeti yaparken) yapılan zararı içme sodalarından elde edilen zararla karşılaştırılabileceğini kanıtlamıştır . Büyük miktarlarda şeker (paketlenmiş meyve suyu veya taze meyve suyu olması fark etmez) obezite, diyabet ve kardiyovasküler hastalık riskini artırır.

Bonus: Duş almak için en uygun zaman ne zaman?

Sabah ya da akşamları duş almanız gerekip gerekmediğine dair birçok tartışma olur. Ancak, aslında, farklı faktörlere bağlıdır - bu cilt tipiniz veya uykusuzluk eğiliminiz olabilir.

Yağlı bir cilde sahipseniz , sabahları duş alın, çünkü erken duşlar gözeneklerinizde biriken yağın gece boyunca temizlenmesine yardımcı olur. Tersine, eğer kuru bir cildiniz varsa, akşamları duş alma yöntemini değiştirirseniz daha iyi olur. Çünkü kuru cilt, gün içinde vücudunuzda toplanan çok miktarda deri hücresinden kurtulur ve bir akşam duşu onları yıkamasına yardımcı olur.

Ayrıca, uykuya dalmakta zorluk çekiyorsanız, akşamları duş almak daha iyidir , çünkü sıcak bir banyodan sonra vücudunuzu serinletirseniz, otomatik olarak uykunuzu hissedersiniz ve uykuya dalabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]

| Düzenleme Tuhafman